Bitcoin bryter 37 800 dollar, Gemini-presidenten säger $ BTC ‚Gör dig redo att slå ner på 40 000‘

Enligt data från TradingView kl 03:42 UTC på torsdagen, på kryptobörsen Coinbase, nådde Bitcoin-priset $ 37 808, vilket återigen satte en ny heltidshög (ATH).

Detta ledde till att Anthony Pompliano

Detta ledde till att Anthony Pompliano (även kallad „Pomp“), en av grundarna av det kryptofokuserade kapitalförvaltningsföretaget Morgan Creek Digital Assets, påpekade att Bitcoins marknadsvärde just hade nått 700 miljarder dollar.

Enligt uppgifter från CryptoCompare, från och med 09:43 UTC den 7 januari, har Bitcoin-priset sedan årets början stigit 28,37% (mot USD).

Det är värt att påpeka att dagens nya all-time high över $ 37K kommer bara tre dagar efter att ett team av JP Morgan globala marknadsstrateger ledd av Nikolaos Panigirtzoglou enligt uppgift skrev i en anteckning till kunder att på lång sikt skulle Bitcoins pris kunna uppgå till $ 146.000 och högre.

Den framstående kryptoanalytikern Alex Krüger sa på onsdagen (6 januari) att han förväntade sig att Bitcoin-priset skulle nå 40 000 dollar i slutet av denna vecka.

Senare samma dag sa Cameron Winklevoss, grundare och ordförande för kryptobörsen Gemini, också att han förväntade sig att Bitcoin-priset snart skulle uppgå till 40 000 dollar.

Santiago Roel Santos, en partner på det kryptofokuserade värdepappersföretaget ParaFi Capital, sa att handelsvolymerna vid kryptobörsen itBit (som ägs av Paxos), som driver PayPals kryptohandelstjänst, bryter rekordhöga toppar.

Här är din regelbundet schemalagda PayPal-kryptovolymuppdatering. Ja, det krossar ATH-volymer. Detta är särskilt intressant under en dag fylld med rubriker av politisk oro i Amerika. Blir #Bitcoin en förkroppsligande av den fjärde ändringen?

För dem som är oroliga över att Bitcoins

För dem som är oroliga över att Bitcoins galen prisåtgärd ser ohållbar ut och att vi snart kan se en krasch, fick kryptoanalytikern Alex Krüger detta meddelande: när institutionell antagande ökar, bör storleken på framtida Bitcoin-korrigeringar minska.

På tisdag (5 januari) sa Charles Hayter, medgrundare och VD för kryptoassets marknadsdataleverantör CryptoCompare, att „det växande företagets antagande och kroniska brist på utbud är drivkrafterna bakom Bitcoins paraboliska framsteg.“

Och den ökande mainstream-täckningen av Bitcoins mycket imponerande prisåtgärd, tillsammans med oro för att demokraternas kontroll av båda kamrarna i den amerikanska kongressen kan leda till högre finanspolitiska stimuli (vilket kan leda till högre inflation), gör fallet för Bitcoin som en digital lagring av värde ännu starkare.