PayPal Cryptocurrency Support: Waarom het een enorme deal is voor Bitcoin

Cryptocurrency heeft sinds zijn debuut in de wereldwijde financiële wereld serieuze concurrentie voor PayPal. Dit komt vooral omdat de activaklasse de transactiekosten die inherent zijn aan traditionele betalingsverwerkers zoals Paypal, Payoneer, Amazon Pay, en dergelijke, aanzienlijk verlaagt.

Nou, het lijkt erop dat PayPal rekening houdt met het oude adagium: „Als je ze niet kunt verslaan, sluit je je dan bij hen aan“. Volgens een recent rapport van de toonaangevende cryptocurrency news outlet CoinDesk, is het betalingsbedrijf klaar om een cryptocurrency koop- en verkoopservice te introduceren.

PayPal’s strategie om Crypto Kopen en Verkopen toe te staan…

Volgens het rapport heeft een persoon die bekend is met de zaak onthuld dat PayPal en Venmo (het peer-to-peer betalingsplatform van PayPal), van plan zijn om individuen en/of bedrijven toe te staan om cryptocurrency rechtstreeks van de platforms te kopen en te verkopen. De bron merkt op dat ze „een soort van ingebouwde portemonnee functionaliteit zullen introduceren zodat je het daar kunt opslaan“.

De bron merkt ook op dat PayPal zal vertrouwen op verschillende beurzen als liquiditeitsverschaffers voor de transacties. Het is echter niet duidelijk welke specifieke cryptocurrency’s het bedrijf op dit moment aan zijn gebruikers zal aanbieden.

Een andere bron vertelde dat PayPal van plan is om de komende drie maanden – of zelfs eerder dan dat – deze dienst voor het kopen en verkopen van cryptocurrency’s te lanceren.

Het draagt vermelding dat PayPal onlangs een blokketen en AML-strategie directeur heeft ingehuurd, volgens een vacature in maart 2020. De Bitcoin Era strategy director is verantwoordelijk voor het leiden van de marktuitbreidingsinspanningen van het bedrijf en het identificeren van samenwerkingsverbanden en kansen die met de blockchain verband houden.

Hoewel PayPal het inhuren van de blokketenstrateeg niet officieel heeft bevestigd, suggereert de jobadvertentie dat het bedrijf het inhuurproces al heeft afgerond. Het is echter onduidelijk of de nieuw ingehuurde directeur deel uitmaakt van de nieuwe cryptocurrency koop/verkoop onderneming.

Grote Boost aan Crypto Massale Adoptie

De reden waarom dit voor crypto zo belangrijk is, is het feit dat zowel PayPal als Venmo een klantenbestand van bijna 400 miljoen mensen hebben. Dit betekent dat het aanbieden van een crypto-georiënteerde service Bitcoin zal blootstellen aan de miljoenen gebruikers, waardoor de massale adoptiedroom dichter bij de werkelijkheid komt te liggen.

Bovendien is het de moeite waard om erop te wijzen dat dit niet de eerste keer is dat PayPal grote belangstelling heeft getoond voor digitale valuta en blokketentechnologie. Het bedrijf was een van de oprichters van Facebook’s Libra Association die in juni 2019 werd aangekondigd, maar zich afgelopen oktober terugtrok uit het ambitieuze digitale valutaproject.