Singaporean Banking Giant DBS Lauds Crypto, zegt dat de industrie ‚Brave New Frontiers‘ in kaart brengt.

    • Financiële dienstengigant DBS Bank heeft een rapport uitgebracht waarin crypto wordt geprezen voor zijn veiligheid en gemak.
    • DBS benadrukte de interesse van beleggers in crypto als een ontsnapping uit de wereldwijde gelddruktactiek in reactie op COVID-19.

De in Singapore gevestigde financià „le diensten reuze DBS juichte bitcoin en cryptocurrency toe en zei de industrie een moedige nieuwe grens vestigde.

Volgens een diepgaande verslag getiteld „Digitale Valuta: Public and Private, Present and Future“, erkent de bankgigant de potentiële impact van Bitcoin Loophole en crypto-assets. DBS zei dat 2020 een mijlpaaljaar wordt in de geschiedenis van de digitale financiën, met snelle vooruitgang op het gebied van connectiviteit, mobiliteit en gegevensopslag in combinatie met de „pandemie-geleide versnelling“ in de adoptie.

DBS benadrukte de toenemende belangstelling voor crypto-assets als een hedge tegen de wereldwijde gelddruktactiek door centrale banken in reactie op COVID-19.

In het rapport staat,

Ever sinds centrale banken over de hele wereld hun balansen op ongekende wijze hebben uitgebreid om de economische tegenwind van de Covid-19-pandemie te bestrijden, is de belangstelling voor cryptocurrency’s, samen met goud, weer opgedoken.

Uit een onderzoek van het rapport bleek ook dat meer dan 80 procent van de ondervraagde centrale banken digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) onderzochten, wat DBS toeschreef aan de groeiende intriges in de financiële technologie.

Het rapport betoogde dat crytpo-assets hier voor de lange termijn zijn met een globale trend naar het verminderen van het gebruik van contant geld ten gunste van meer geavanceerde methoden.

De particuliere digitale valuta’s of cryptos zijn al meer dan tien jaar niet langer het domein van marginale individuele beleggers, maar worden aangeboden op gereguleerde beurzen en verhandeld door geavanceerde institutionele en particuliere beleggers.

Terwijl DBS de ondergang van het geld „nergens in de horizon“ noemde, maakte het een sterk argument voor de aantrekkingskracht van crypto vanwege het gemak en de veiligheid.